WAT IS ALOE VERA?

Aloe Vera is een plant, die al eeuwen wordt gebruikt vanwege zijn cosmetische en therapeutische helende eigenschappen. Ondanks zijn cactusachtige uiterlijk is Aloe Vera een plant, die behoort tot de familie van de lelies. De Aloe Vera plant groeit het beste bij tropische temperaturen 

Om de biologische activiteit van de Aloe Vera te behouden moeten de producenten de bladeren oogsten en verwerken volgens een strikt procedé. De belangrijkste factoren, die tijdens het gehele productieproces in de hand moeten worden gehouden zijn de tijdsduur van blootstelling aan lage en hoge temperaturen en de zorg voor hygienische omstandigheden. 

ALOE VERA EN DIABETES

In verschillende vormen is Aloe Vera gebruikt bij de behandeling van diabetes zowel bij dieren als bij mensen. Deze onderzoekingen laten zien, dat Aloe onder andere een bloedsuikerverlagende werking heeft. De resultaten zijn dermate interessant, dat het zeer de moeite waard is om bij de behandeling van diabetes het gebruik van Aloe Vera te overwegen. Alle onderzoekingen zijn gedaan met type II diabetes. Dit is de vorm, waarbij geen insuline nodig is voor de behandeling. Bij type I diabetes is altijd insuline nodig. Bij onderzoekingen met type II diabetes werden de nuchtere bloedsuiker waarden verlaagd zonder dat de hoeveelheid insuline in het bloed veranderde. Dit betekent, dat Aloe op een nog onbekende manier in staat is om de effectiviteit van de werking van insuline te verbeteren.